Praktijkdag voor studenten en collega’s

“Verkenning van de Bowel nosodes”

 

Doelgroep:

Deze praktische nascholing is voor: studenten, afgestudeerden en zelfstandig werkende homeopaten en/of natuurgeneeskundigen

Inleiding:

Dr. Edward Bach (1886 – 1936), die als bacterioloog in een Londens ziekenhuis werkte, ontdekte in 1912 dat bepaalde intestinale bacteriën (de non lactose fermentatie bacillen) een nauwe band hadden met chronische ziektes en de genezing daarvan. 

Non lactose bacillen zijn bacillen die betrokken zijn bij het proces van energie omzetting uit voeding. Deze bacteriën komen voor bij gezonde en zieke individuen, maar in het laatste geval pathogeen dus te veel.

Fermentatie is het omzetten van biologische materialen met behulp van bacteriën, celculturen of schimmels, zowel in afwezigheid als in aanwezigheid van zuurstof.

Bach deed experimenten met zo’n honderd proefmaterialen, verkregen van patiënten. Hij isoleerde de bacillen van de patiënt zelf en maakte er voor die patiënt een geneesmiddel van in de vorm van een vaccin – een autogeen vaccin – om zo de ziekte te genezen.

Later kwam hij in aanraking met de Organon van Hahnemann, waarna hij de bacillen van meerdere (honderden) patiënten volgens het homeopathische principe potentieerde en het op die manier werd toegediend aan patiënten. Een nosode die uit meerdere bronnen gewonnen is, wordt een polyvalente nosode genoemd.

Dankzij zijn experimenten genazen veel patiënten van hun chronische klachten. In de loop van de jaren behandelde hij met succes zo’n 500 patiënten (ca. 125 per jaar) met zijn zogeheten Bowel nosodes.

Aangetrokken tot de homeopathische geneeswijze onderhield hij contact met Engelse homeopathische artsen, waaronder Dr. Patterson. De ontdekkingen werden in 1927 gepresenteerd tijdens een internationaal homeopathisch congres en in 1929 in “The British Homeopathic Journal”.

Inhoud programma:

Gedurende deze praktijkgerichte nascholingsdag nemen we je mee in de wereld van Bowel nosodes. Tijdens de verkenning leer jij meer over de werking en toepasbaarheid van deze specifieke groep homeopathische remedies.

Docent: Hildegard Dijkgraaf
Datum:
zaterdag 16 november 2024
Tijdstip: 10.00 tot 17.00 uur; koffie/thee vanaf 9.30 uur
Waar: VHCN in Lochem
Toegang: € 95,00 per persoon, inclusief koffie/thee en syllabus

Wil jij deelnemen? Meld je dan aan via onderstaande button!

Op de levering van educatieve diensten door het VHCN zijn Algemene voorwaarden van toepassing.

(je wordt doorgeleid naar een inschrijfformulier en betaalpagina in een externe, beveiligde omgeving)