Praktijkdag voor studenten en collega’s

“Verkenning van de Bowel nosoden”

 

Doelgroep:

Deze praktijkgerichte nascholingsdag is voor: studenten, afgestudeerden en zelfstandig werkende homeopaten en/of natuurgeneeskundigen

Inleiding:

Bowel nosoden werden ontdekt door Dr. Edward Bach (1886 – 1936). Voor hij zich met Bachbloesems ging bezig houden was hij homeopaat. Bach verzamelde de uitwerpselen van mensen met bepaalde ziektes. Hiervan maakte hij door middel van potentiëren homeopathische remedies. Hij trof specifieke bacteriën aan, die bij bepaalde aandoeningen overheersten.

Bach gebruikte deze nosoden tussen andere homeopathische middelen door om specifieke processen te versnellen. Hierbij hadden veel patiënten met chronische klachten baat. In de loop van de jaren hielp hij met succes zo’n 500 patiënten met de Bowel nosoden. Een collega van Bach, Patterson, nam zijn werk later over.

De stofwisseling, of het metabole stelsel, is een belangrijke afspiegeling van de gezondheid van de patiënt. Verstoringen binnen dit geheel betekenen niet alleen dat er problemen in de spijsvertering zelf zijn, maar tevens is er sprake van een relatie met bijvoorbeeld psychische-, neurologische-, endocriene- en/of immunologische klachten.

Inhoud programma:

Gedurende deze nascholingsdag nemen we je mee in de wereld van Bowel nosoden. Tijdens de verkenning leer jij meer over de werking en toepasbaarheid van deze specifieke groep homeopathische remedies.

Aan bod komt het gebruik van Bowel nosoden in relatie tot de bovengenoemde gebieden.
• Indicatie
• Beeldvorming
• Potentie en frequentie van de innames

We behandelen de vijf belangrijkste Bowel nosoden, te weten:
• Morgan pure
• Morgan Gaertner
• Gaertner
• Proteus
• Dys- co

Docent: Hildegard Dijkgraaf
Datum:
zaterdag 14 september 2024
Tijdstip: 10.00 tot 17.00 uur; koffie/thee vanaf 9.30 uur
Waar: VHCN in Lochem
Toegang: € 95,00 per persoon, inclusief koffie/thee en syllabus

Wil jij deelnemen? Meld je dan aan via onderstaande button!

Op de levering van educatieve diensten door het VHCN zijn Algemene voorwaarden van toepassing.

(je wordt doorgeleid naar een inschrijfformulier en betaalpagina in een externe, beveiligde omgeving)