Nascholingsdag voor studenten en collega’s

“Orthomoleculaire voeding voor honden”

 

Weet wat de hond eet!

Onze hersenen en die van onze dieren werken door middel van neurotransmitters: kleine stofjes die de prikkels overbrengen in de zenuwcellen. Wist je dat een groot gedeelte van deze neurotransmitters aangemaakt worden in de darm door de miljoenen bacteriën die daar leven? Gezonde darmen zijn dus cruciaal voor een ontspannen hond! Heel interessant dus om ook naar het gedrag en gedragsproblemen te gaan kijken vanuit de voeding.

De term ‘orthomoleculair’ werd voor het eerst gebruikt in 1968, door professor Linus Pauling. Het woord ‘orthos’ komt uit het Grieks en betekent ‘gezond’. ‘Moleculair’ betekent ‘het molecuul betreffende’. De term orthomoleculair betekent dat wij ons bezighouden met verkrijgen en handhaven van gezonde moleculen.

De orthomoleculaire geneeskunst bestaat al lang, maar krijgt in de afgelopen jaren steeds meer bekendheid door het groeiende aantal (chronische) ziekten. Deze ziekten ontstaan vaak door een niet bij de hond passend eetpatroon en een bijbehorend tekort aan bepaalde vitaminen, mineralen of andere voedingsstoffen.

Door vanuit de voeding naar gedragsproblemen te kijken kunnen we naast homeopathie of andere natuurgeneeskundige therapie extra ondersteuning bieden bij o.a. angst, agressie of overprikkeling. En vooral zorgen dat dieren zo lang mogelijk gezond blijven. Preventief werken dus!

Docent: Leonie Noordhoek, klassiek homeopaat voor dieren en tevens hondengedragsdeskundige en orthomoleculair voedingstherapeut voor honden.

Datum: zaterdag 2 december 2023
Tijdstip: 10.00 tot 17.00 uur; koffie/thee vanaf 9.30 uur
Waar: VHCN in Lochem
Toegang: € 95,00 per persoon, inclusief koffie/thee en lesmateriaal

Wil jij deelnemen? Meld je dan aan via onderstaande button!

(je wordt doorgeleid naar een inschrijfformulier en betaalpagina in een externe, beveiligde omgeving)