2-Daagse nascholing voor studenten en collega’s

“Bereiding van een homeopathische remedie
door middel van verwrijving”

 

Verwrijven
Eén van de specifieke technieken die de essentie van de homeopathische remediebereiding vormt, is de verwrijving. Het maken van gedynamiseerde remedies van onoplosbare stoffen, zoals metalen, mineralen en bijvoorbeeld (half)edelstenen, is pas mogelijk als de uitgangsstof door verwrijven met melksuiker in drie stappen tot een C3 is gepotentieerd. De stoffen worden in een vijzel handmatig intensief verwreven met melksuiker. Het resultaat is een enorme oppervlaktevergroting van de materie. De dan ontstane deeltjes zijn dan zo klein dat oplossen in een vloeistof mogelijk is. In de regel wordt dan vanaf C3 met water/alcohol verder gepotentieerd tot hogere potenties, zowel in C als LM potenties.

Tijdens de nascholing
In twee dagen gaan we in 4x 3 stappen een half edelsteen verwrijven tot C4. Tijdens dit proces komt de informatie over de essentie van de geneeskundige werking van deze steen vrij. Deze informatie kunnen wij als beelden of sensaties opvangen. Per hogere potentie komt de informatie uit een diepere en bredere laag. Wij gaan door tot C4, omdat er dan nog een extra laag wordt aangeboord. Welke steen we hiervoor gekozen hebben verklappen we op de dag zelf. Hierdoor krijg je de mogelijkheid om zonder voorkennis zo objectief mogelijk met jouw verwrijving te starten.

Na elke potentiëringsstap gaan we op verschillende manieren in op de opgevangen beelden en/of sensaties. Dit kan kunstzinnig werken zijn, maar ook een gesprek of een oefening voor verdere verwerking van de beelden. Daarnaast bekijken wij hoe deze informatie te vertalen is naar dieren. Na afloop neem jij jouw vier zelfgemaakte potenties mee naar huis.

Docent verwrijven: Hildegard Dijkgraaf
Docent verwerking beelden: Marieke van de Veen

 Datum: 25 november 2023 & 20 januari 2024
Tijdstip: 10.00 tot 17.00 uur; koffie/thee vanaf 9.30 uur
Waar: VHCN in Lochem
Toegang: €195,00 inclusief koffie/thee, lunch en lesmateriaal

Maximum aantal deelnemers: 12 personen
Plaatsing in volgorde van aanmelding

Wil jij deelnemen? Meld je dan aan via onderstaande button!

(je wordt doorgeleid naar een inschrijfformulier en betaalpagina in een externe, beveiligde omgeving)